Etiket Sonuçları: HEYMAN

HEYMAN, HEYMAN NEYİN VARSA AL DA GEL

ÇEDES ve EGEP Projeleri kapsamında Ramazan Ayı etkinliklerimize devam ediyoruz. Hayme Anadan aldığımız ve günümüze kadar sürdürdüğümüz bir Emet geleneği olan ve Ramazan Orucunun 15. Günü çocuklarımızın mahalleleri evleri gezerek Heyman şarkısı söyleyerek oruç ödülü toplaması, bugün tüm sınıflara öğretmenlerimiz tarafından Heyman ikramlıkları dağıtılarak gerçekleştirildi.

Nis

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü EGEP projesi kapsamında, her yıl ramazanın 15. gününde ilçemizde devam ettirilen HEYMAN geleneği bugün okulumuzda da yaşatıldı.

Hayma Ana’dan gelen bir gelenek olduğu bilinen HEYMAN,  yaklaşık sekiz yüzyıldır sürmektedir. Heyman günü iftar sonrası çocuklarımız Heyman diyerek  bütün evleri dolaşırlar evlerden aldıkları hediyeler ile bu mutluluğu yaşarlar."